domingo, 31 de mayo de 2015

La meua última entrada ( SOPREPÈS INFANTIL)


En aquesta entrada (l'última) m'agradaria posar l'accent sobre el problema abundant que arrasa la salut dels nens d'avui dia i vull remarcar en ella la importància dels educadors del moviment.


Com sabem o hem sentit segur, el sobrepès infantil és una de les malalties en nens que des de l'última dècada ha estat alarma contínua i ascendent de malaltia greu. Aquest sobrepès és un factor que afavoreix en tots els sentits malalties com la diabetis, hipertensió i el colesterol. Les conseqüències de l'obesitat infantil tenen repercussions a curt, mitjà i llarg termini. I a més, un nen que pateix obesitat des dels 4 i 5 anys té i mostra tots els indicis que desenvoluparà dit sobrepès quan es adult.


M'agradaria mostrar i fer èmfasi que això es pot solucionar, aquests problemes tenen solució, ja que el més important és que els nens creixin sans i que no arrosseguin problemes ja des de petits.Els pares, en aquest cas, tenen molt a veure i són factors primordials a l'hora que el nen intenti abatre el sobrepès i creixi i es desenvolupi mitjançant una bona salut i sense cap tipus o indici de malaltia. Els pares han de mostrar molta empatia amb els seus fills i ajudar-los a combatre el sobrepès utilitzant conductes que els fills vegin com a exemple.


A banda del tema físic, també m'agradaria mostrar i dir que, aquests nens reben moltíssimes influències per part d'altres nens que, en la majoria dels casos, desencadenen en efectes negatius en tots els camps o àmbits d'aprenentatge on aquests nens acaben caient en indefensions apreses i una mica més dur, en depressions.M'agradaria que es fessin més públiques aquesta sèrie d'intervencions sobre el soprepeso ja que no es tracta de malalties sense importància, sinó que aquestes arrosseguen molts efectes que poden desencadenar-se en malalties molt més problemàtiques.


Finalment, dir una frase amb la qual conlcuyo aquesta entrada, que m'agradaria que es difongués el màxim possible:UN NEN OBES NO ÉS GARANTIA DE SALUT, ES GARANTIA DE MALALTIA

1 comentario:

  1. ;uchos tópicos. Por comentar algo, la imagen ridiculiza al niño con sobrepeso (no obeso): lo muetra como glotón, carente de autocontrol... No sé si eso, como comentas, es garantía de enfermadad. Lo que sí parece claro es que es garantía de humillación. Y la humillación es tan dañina o más para el cuerpo (al menos el vivencial) como el exceso de grasa. Si te interesa profuindizar, en el dosier escrito hay un texto que habla de estas cosas

    ResponderEliminar