lunes, 20 de abril de 2015

El movimiento... ¿educativo o no educativo?

Si acudim al diccionari el moviment es defineix com un canvi de posici d'un cos al llarg del temps respecte d'un sistema de referència.
La pregunta que ens fem és, el moviment és educatiu o no ho és?
Què fa que el moviment siga educatiu o no?
Aquesta entrada al blog la construiré a partir d'una afirmació feta fa anys per Savater que m'ha paregut molt interessant i on es poden fer-se varies qüestions sobre si el moviment és educatiu o no.
Savater per l'any 1997 deia: "La misma idea de ir a la escuela a jugar es disparatada (…). A jugar y a las cosas que vienen jugando aprendemos solos o con ayuda de amiguetes: a la escuela vamos a aprender aquello que no enseñan en los demás sitios"

Jo interprete que està qüestionant el paper de l'educació física en l'educació. En part té raó, hi han algunes coses innates en tots nosaltres, quan em sigut xiquets ens hem ensenyat a jugar (a les caniques, per exemple) per nosaltres mateixa. No fa falta que ningun adult ensenye a un xiquet com es tira una canica, o com es juga la petanca (per dir algun esport) ja que per u mateix es va medint la potència de tir i poc a poc et vas ensenyant com es fa millor.

En canvi, altres esports (que són més tècnics) i que requereixen més preparació per part de professionals, (futbol,bàsquet,tennis...) per u mateixa no es pot perfeccionar l'execució de les accions. Es necessita un entrenador o professor (en el cas de l'educació física) que estiga damunt de tu i te marque unes pautes per a ensenyar-te, et diga exercicis per a saber com fer-ho (i com millorar-ho quan estiga aprés), et rectifique els errors,etc.

Per a mi i com a conclusió, l'educació física és clau en l'ensenyament i en la nostra educació perque jo considere que a través del moviment s'educa, i molt bé. Grans professionals del nostre esport comparteixen la meua idea (i m'imagine que la de molts com jo). L'entrenador del Bayern de Munich Pep Guardiola deia que no ha rebut major  educació en la vida que a través del futbol (per tant,a través del moviment) i que a través d'ell a fet els millors amics de la seua vida...  
 "

No hay comentarios:

Publicar un comentario